ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

ISPROBAJTE: Jedan minut i glavobolja nestaje



Glavobolja je najčešća neprijatna pojava koja vrlo brzo može da nas izbaci iz takta. Uzroci glavobolje kao i intenzitet bola su vrlo različiti, a pre nego što posegnete za tabletom isprobajte ova tri efikasna trika za koja vam treba svega jedan minut!

Olovka

Kada smo nervozni, napeti i pod stresom, često podsvesno stiskamo zube, čime napinjemo mišić koji povezuje vilicu i slepoočnicu što rezultuje glavoboljom. Da biste to sprečili, jednostavno zagrizite drvenu olovku, što će onemogućiti rad mišića vilice i opustiće ih, čime ćete tako sprečiti bolove.



Nana

Ako imate probleme s upalama sinusa i alergijama, masirajte čelo pomoću eteričnog ulja nane. U dlan stavite malo bebi ili maslinovog ulja i nekoliko kapi ovog eteričnog ulja. Prstom ih izmešajte, nanesite na čelo, područje sinusa pored nosa i na područje slepoočnice laganim, kružnim pokretima masirajte lice oko minut, a po želji možete i duže.

Akupresura

Akupresura je drevna tehnika koja uz pomoć određenih tačaka na telu može da ublaži ili pak da reši brojne tegobe. Pronađite mesto na gornjem delu šake gde se sastaje kost kažiprsta i palca. Pritisnite mesto palcem i kažiprstom i vrlo sporim pokretima (tri do četiri kruga u minutu) masirajte mesto u trajanju od minuta ili duže.

(Zadovoljna)

0 komentari:

Objavi komentar