Volite originalno poslužena jela? Onda pokušajte iznanaditi prijatelje, goste ili svoje ukućane, pripremivši pileći file „Iznenađenje“. Neverovatno sočna i ukusna piletina, pripremljena na originalan način. Ovo jelo ćete sigurno zavoleti: iznenađujuće nežno i veoma sito. Ono što je primamljivo u ovom receptu – nećete morate da perete sudove posle ručka:).
Recept pripreme piletine „Iznenađenje“ prilično je jednostavan.
Za njegovu pripremu biće potrebno:
- pileći file – 1/5 kg
- mleko – 1 šolja
- krompir 6-7 komada
- crni luk – 1
- paradajz – 2
- jaja – 2
- beli luk – 2-3 čena
- tvrdi sir – 150-200 gr
- ulje
- majonez – 3 supene kašike (možete zameniti pavlakom)
- so, biber, zelen
- aluminijumska folija
Priprema:
Pileći file treba iseći na kocke. Preliti mlekom i ostaviti da odstoji sat vremena, da piletina omekša.
U međuvremenu pripremićemo kalupe od folije, u kojima ćemo spremati naše „Iznenađenje“. Da biste to uradili, složite foliju u nekoliko slojeva i stavite na dno manje tegle ili neke druge ambalaže, oblikujući formu manje činije. Ravnamo krajeve i skidamo sa tegle.
pileći file "Iznenađenje"
3. Na ovaj način treba uraditi nekoliko takvih kalupa. Posle ih slažemo u tepsiju, i svaku premazujemo uljem.
4. Otrebljen krompir sečemo na kolutove i slažemo u kalupe. Solimo, biberimo i odgore ređamo na kriške iseckan crni luk.
file iznenadjenje
5. Vadimo pileći file iz mleka i stavljamo na krompir. Odgore ponovo so i biber po ukusu.
pileći file "Iznenađenje"
6. Spremamo preliv: jaja i majonez (pavlaku) mutimo viljuškom.
pileći file "Iznenađenje"
7. Prelivamo file (po 2 supene kašike na porciju). Ako vam nestane preliva, napravite još jednu meru. Odgore stavljamo kolutić paradajza.
8. Posipamo sitno iseckanim belim lukom i izrendanim tvrdim sirom.
9. Stavljamo u na 200 stepeni zagrejanu rernu i ostavljamo da se peče 30-40 minuta.
Ukrašavamo sa zeleni i serviramo na sto.
Prijatno!
http://uspesnazena.com/
0 komentari:
Objavi komentar