Najbolji savjeti o kuhanju uvijek dolaze usmenom predajom preko obitelji, prijatelja ili poznanika. Tako i ovaj savjet o skidanju ljuske s tvrdo kuhanog jajeta putuje svijetom
Huffington Post saznao je za odličan način na koji oguliti tvrdo kuhano jaje bez muke.
Dakle njihov je trik vrlo jednostavan, a potrebna vam je zdjela s vodom na sobnoj temperaturi. Nakon što ste skuhali i ohladili jaja trebate ih položiti u zdjelu s vodom.
Uzmite svako jaje i lupkajte njime o rub posude kako bi ljuska popucala, a zatim ga vratite u vodu. Ostavite ih kratko u vodi jer će ona odvojiti ljusku od jajeta i zatim ćete je lakše odvojiti. Na taj način izbjeći ćete komadiće ljuske koji se lijepe za prste.
Jedan od poznatijih načina da očistite tvrdo kuhano jaje je i ispuhavanje iz ljuske, a kako se to radi, pogledajte u videu:
http://virealno.com
0 komentari:
Objavi komentar