subota, 16. svibnja 2015.

Nedjelja – Dan Sunca: Kako ova moćna energija utječe na nas?




Kako planete utječu na nas – iz dana u dan? U mnogim drevnim kulturama planete se smatraju pravim nebeskim božanstvima, gospodarima, vladaocima, utjelovljenjima duhovnih sila i djelovanja. Svaki planet zadužen je za određeni aspekt našeg života i specifično utječe na naš život. Mi nosimo dio njegove energije, kao što i svaki dan u tjednu nosi dio određene energije planeta koji vlada tim danom.



„Vi ste dio ukupne Univerzalne svijesti ili Boga. A prema tome i (dio) svega što je unutar Univerzalne svijesti ili Univerzalne svjesnosti, kao što su i zvijezde, planeti, Sunce, Mjesec. Upravljate li vi njima ili oni vama? Oni su stvoreni da služe vama, kao pojedincu. Da, to je dio (igre)… Jer vi ste kao korpuskula u Božjem tijelu; prema tome su-stvoritelj s Njime u svemu što mislite i činite… Život je svrhovito iskustvo, a mjesto na kojem se osoba sama zatječe jest mjesto na kojem može iskoristiti svoje sadašnje mogućnosti, greške, promašaje, vrline, da bi ispunila svrhu koju je duša odlučila manifestirati u trodimenzionalnom planu.“ – There is a River, Edgar Cayce

NEDELJA je dan Sunca

Ime Sunca je Surya na sanskritu. Sunce predstavlja izvor energije, svjesnost, osobni identitet i mušku energiju. S njim počinje putovanje u potrazi za samim sobom. Sunce je simbol života, zdravlja, dobra i sreće. Izražava stvaralačku energiju, vitalnost, duhovnost i aktivnost.

Nosite sunčeve boje u nedelju, budite aktivni, punite se energijom i pranom, najbolje negdje u prirodi. Ako ipak ostajete doma, provedite dan u okružju obitelji ili posvetite novim planovima i idejama. U nedjelju možete i kuhinju obogatiti sunčevim okusima. Sunce vlada rižom koju možete začiniti i biljem poput lovora, ružmarina ili šafrana. Za slasticu se poslužite nečim u kombinaciji s orahom. Jedan od Sunčevih cvjetova je Maslačak.



Kroz yogu možete produbiti svoj Pozdrav Suncu ili Surya namaskar tako da mu odate poštovanje pjevajući njegova imena (mantre) dok ga izvodite. Mnoge tajne yoge nalaze se upravo u Pozdravu Suncu, kao što on sadrži i većinu najvažnijih asana. Kako Sunce vlada srcem i cirkulacijom Pozdravi Suncu su odlični za poticanje bolje cirkulacije i u fizičkom i u energetskom tijelu. Sunce grije, pa se tako i naše tijelo zagrijava kroz ovaj slijed vježbi, to je dobro za prirodan detox s kojim vatra pročišćava sve nečistoće. Vaši energetski kanali (nadiji) će bolje raditi a samim time i čakre. Tako prana može slobodno teći.


Pranayama – pozitivno disanje! Dišite samo kroz desnu nosnicu. Desna nosnica povezana je s Sunčevom stranom, Surya ili Pingala nadi, ono aktivno i vatreno u nama. Udah je 8, zadržavanje 6 i izdah 8. Ova pranayama povećava pozitivne osjećaje, podiže toplinu i poboljšava probavu. Dišite barem 10 minuta, nakon toga nestaje strah i bude se novi potencijali, vjera, volja i optimizam :)
Koncentracija ili dharana može biti jednostavna OM Japa – verbalno, riječima, tiho i polako ponavljaj „Om“. Već nakon par minuta biti ćeš uronjen u više duhovne vibracije ovog svetog zvuka.

Sunce je najmoćnija planeta u našem sustavu jer se oko njega vrte sve druge planete! Bez njega nema ni života ni svjetlosti. Ono je pokretač i snaga obnavljanja koja može transformirati identitet i unijeti novu energiju. Iskoristite ovaj dan za neke od tih aktivnosti!



I tako smo došli do kraja tjedna.

„Sve esencijalne sile koje se iskazuju u svemiru iskazuju se i u živom čovjeku, a iznad svega u čovječjoj duši.  Razlog svakoj duši za ulazak jest upotpunjenje ciklusa, približavanje beskonačnome da bi mogla saznati svrhu svog bića na zemlji.“ E.Cayce



0 komentari:

Objavi komentar