Pages - Menu

nedjelja, 8. veljače 2015.

Milka kocke sa makom



 
Fantasticne kocke sa makom.



Kora sa makom ( x2)

3 belanca



3 kašike šećera

50 g mlevenog maka

1 krcata kašika oštrog brašna

1 kašika ruma

1 kafena kašičica praška za pecivo



Bela kora:

3 belanca

3 kašike šećera

3 kašike mekog brašna

2 kašike ulja

1 kašika ruma


1 kafena kašičica praška za pecivo



Fil:

700 ml mleka
200 g bele Milke
100 g šećera
9 žumanaca
1 puding ukusa slatke pavlake
2 kašike oštrog brašna
250 ml slatke pavlake
1 kesica želatina

Za koru od maka umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati šećer i još kratko mutiti. Umešati sve suve sastojke i promešati varjačom dok se ne sjedine sa snegom. Na kraju dodati rum i još jednom kratko izmešati. Premazati smesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 150*C – paziti da kore ostanu svetle! Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, belom korom…
U mleku rastopiti belu čokoladu i zakuvati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba penasto umutiti sa malo toplog mleka, potom umešati šećer sa praškom za puding i brašnom.

Kuvani fil prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti,dobro ohladiti.

Čvrsto umutiti slatku pavlaku i umiksati ga u prethodno razrađen fil te dodati pripremljeni želatinu. Fil podeliti u 3 jednake zdelice i filovati kore – bela ide u sredinu. Posipati makom.

Ohladiti preko noći.

Prijatno!




izvor: zenskikutak.rs

Nema komentara:

Objavi komentar