Ovaj kolač moja kćer najviše voli, pa eto da ga ja podijelim sa vama....
Kolač sa jagodama
Sastojci za kolač sa jagodama
4 jaja
4 žlice šečera
4 žlice brašna
4 žlice vode
krema:
2 pudinga vanilija
6 dl mlijeka
6 žlica šečera
1 kiselo vrhnje
preljev:
1 želatina Dr. Oetker
1 l soka (jabuka, višnja, brusnica) po vlastitom izboru
Voće:
1 kg Jagoda (može i voće iz konzerve po vlastitoj želji)
Biskvit:
Žumanjke i šečer pjenasto izmiksaj, dodaj brašno i vodu, na kraju dodaj snijeg od bjelanjaka. Izlij u protvan i peci 20 min. na 180 °C. Hladan biskvit prelij sa 2 dl soka od jabuke ili po vlastitoj želji.
Krema:
puding pomješaj sa šečerom i skuhaj u mlijeku, u vruće dodaj kiselo vrhnje. Dobro promješaj i još vruće izlij na bisvit. Slaži voće u ovom slučaju jagode, ali može i bilo koje drugo voće. Ostavi da se ohladi. Hladno prelij sa preljevom za torte (svijetli ili crveni)
Preljev:
Preljev za torte skuhaj prema uputi na pakovanju. Ja sam ga kuhala u soku od jabuka.
Uživajte u ovom finom kolaču sa jagodama
http://www.recepti.hr
Nema komentara:
Objavi komentar