Pages - Menu

petak, 30. siječnja 2015.

Ferrero


Obožavam Ferrero,to mi je jedina čokolada koja me ostavlja bez
daha,oduvijek sam imala želju ovako nešto napraviti,a Coolinarika mi je to
omogućila,jer je našla Vas,moje drage kuharice,volim Vas i zbog toga Vam
hvala...

Autor: carica69

Biskvit
5 kom jaja
100 gr čokolade
150 gr šećera
70 gr. brašno
1 kom. pecilnog praška
1 kom vanilin šećera
30 gr. krušne mrvice
3 žlice mljevenih lješnjaka
70 gr maslaca

Krema
50 dag sira mascarponea od Vindije
1/2 l slatkog vrhnja Sania
40 dag nutele original
100gr mljevenih lješnjaka(na krupnije)
100gr lješnjak napolitanki izmiksane u multipraktiku Kraš
i još
200 gr čokolade za kuhanje
2-3 žlice ulja
1 dl toplog mlijeka
4 žlice nesquk-a original
za kalup
malo maslaca ili margarina
malo krušnih mrvica za posipanje kalupa

Priprema
1. Pripremiti kalup promjera 26 cm. Otopiti maslac i čokoladu na pari, pustiti da se
prohladi.











2. Kalup namastiti s maslacem ili margarinom , posuti sa mrvicama (pogledaj u sastavu " za
kalup " .


3. Žutanjke izmiksati sa šećerom, dodati brašno, pecilni prašak , vanilin šećer , mrvice,
pržene lješnjake samljeven na sitno , otopljenu čokoladu i snijeg od
bjelanjaka.Pripremljenu smjesu staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30
minuta .
4. Pomiješati sir i nutelu, u to dodati šlag od slatkog vrhnja ( misli se na šlag istučen pa
onda dodan u kremu od mascarponea i nutele ) .Otopiti 200Gr čokolade sa uljem na
pari, istresti u vrećicu za ukrašavanje, napravit čipku za ukras oko torte, ohladiti je u
zamrzivaču.
5. Ostatak čokolade ostavite, jer će Vam trebati za daljnje korištenje.
6. Ohlađeni biskvit prerezati na tri kore.Prvu koru malo namočiti sa nesquk-om(malo jačeg
okusa),filati kremu, preliti u tankom mlazu čokoladu koja je ostala u vrećici, posuti
malo mljevenih lješnjaka i napolitanki, te ponoviti postupak sve do gornje kore.
7. Sa ostatkom kreme premažite tortu okolo i dekorirati je sa čokoladnom čipkom, koja se
mora malo opustiti na sobnoj temp.ali ne previše, tek toliko da se može motati oko
torte. Ja sam je napravila u dva djela, jer nemam tako veliki zamrzivač,pa sam je
spojila.
8. Još jedan jako važan detalj,svaki puta kora koja se nalazila u pečenju dole...kod
slaganja torte...staviti je na vrh , jer je ravna i tako neće biti neravnina na vrhu torte
kada se završi postupak slaganja.

Posluživanje
Poslužiti je uz fino crno desertno vino, svijeće i eto romantike.. P.S. malo sam prepravila
recept sa postupkom i koracima u odnosu na prvotnog..postoji puno upita na "mrvice" koje
su u postupku,pa sam to malo korigirala...ispričavam se svima kojima nije jasno da se kalup
mora namastiti i posuti sa nečim,a ja to radim sa mrvicama..pa se nadam da sam svima

sada razjasnila taj misterij :DDD !!

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar