Pages - Menu

nedjelja, 15. ožujka 2015.

Domaća Nutela, zdravija i mnogo jeftinija od kupovne!




Potrebni sastojci:
orah, badem ili kikiriki (ja sam koristila kikiriki) 200-250 gr
 200 gr crne čokolade
suncokretovo ulje – 2 supene kašike



Priprema:
Ako ste kupili sirov kikiriki ili badem potrebno je da ga propržite u rerni na 180 stepeni 12 minuta.
Kikiriki pecenje u rerni
Kad se kikiriki ohladi stavite ga u blender i samleti.Nutela domaca pravljenje
Izrendati čokoladu na krupnije rende.
Rendana cokolada
U blender sa samlevenim kikirikijem dodati prstohvat soli, ulje i izrendanu čokoladu. Dodati vodu (koju smo prethodno prokuvali i ohladili) ili mleko po želji. U zavisnosti od gustine nutele dodavati vodu (ili mleko). Uključiti blender da se to lepo izmeša.

  Nutela uradi sam
Blender ostaviti da radi dok se ne dobije homogena masa srednje gustine. Kad isključite blender sipati Nutelu u staklenu teglu, zatvorite i ostavite u frižiderun oko sat vremena da se još malo zgusne i ohladi.Vaša Nutela je spremna za degustaciju. Prijatno :)

Izvor: kuhinja-i-ideje.blogspot.com/

Nema komentara:

Objavi komentar