Pages - Menu

utorak, 24. ožujka 2015.

Zapečene palačinke punjene mljevenim mesom.






Ukoliko ste u vječnoj nedoumici što pripremiti za ukusan ručak, a da oduševite sve ukućane ovdje Vam donosimo Mirjanin predivan recept za zapečene palačinke punjene mljevenim mesom.
Sastojci:

palačinke pripremljene prema osnovnom receptu
300 gr mljevenog mesa
1 glavica luka
200 gr gljiva
1/2 svježe crvene paprike
2 žlice nasjeckanog peršina
1 žlica origana
1 žlica crvene paprike u prahu
sol
papar
2 žlice ulja
Preljev za palačinke:
300 ml vrhnja za kuhanje
200 ml jogurta
100 ml mlijeka
3 jaja

Priprema:

  Na malo ulja dodati sitno nasjeckani luk i kada pusti miris dodati sitno narezanu papriku. Kada paprika omekša dodati meso i kuhati na laganoj vatri uz miješanje. Nakon 5 minuta dodati narezane gljive. Dodati začine i pirjati na laganoj vatri dok suvišna tekućina ne ishlapi. Nadjev ohladiti  i puniti palačinke. Složiti palačinke u vatrostalnu posudu i preliti sa preljevom kojeg ste pripremili tako da ste zajedno pomiješali razmućena jaja, vrhnj


http://recepti-torte-i-kolaci.blogspot.com/

Nema komentara:

Objavi komentar