Pages - Menu

utorak, 27. siječnja 2015.

Da prste pojedeš: Zapečene makarone sa mljevenim mesom i šampinjonima



Sastojci:

1 pakovanje makarone
500 gr. mljevenog mesa
400 gr. sampinjona
1 glavica luka
so,biber,vegeta I malo ulja
1 tegla (900 gr) spageti sosa
200 gr. rendanog sira (mozzarella ili neki drugi)

Priprema:

Peć zagrijat na 400 F-200C.

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, ocijediti i preliti hladnom vodom da se ne lijepe. Dok se tjestenina kuha pripremite sos.
Šampinjone isjeckajte na tanke listiće i dodajte mesu. Dinstajte na laganoj temperaturi dok šampinjoni ne omekšaju.

Kad je sve gotovo dodajte špageti sos (paradajz sos). Prokrčkajte pa dodajte makaronama. Sve fino izmješajte pa istresite u tepsiju koju ste namazali puterom. Pospite rendanim sirom pa stavite u peć.

Pecite dok se sir ne istopi i ne počne dobivati boju.

Izvor: Magazin.ba

Nema komentara:

Objavi komentar