Pages - Menu

nedjelja, 1. veljače 2015.

BAKIN KOLAČ



Bake su nekada znale kako od pristupačnih i jeftinih namirnica napraviti dovoljno kolača da nahrane sve željne slatkog. Njihovi recepti još su uvijek popularni, posebno u većim obiteljima, gdje se jedna takva “tura” pojede u tren oka!

Sastojci

 3 jaja
 2 šalice šećera
 1 šalica ulja


 1 šalica Pšeničnog oštrog brašna
 1 šalica Pšeničnog glatkog brašna
 ½ vrećice Praška za pecivo
 2 šalice mlijeka
 2 šalice oraha
 1 rebro čokolade za kuhanje
 1 Vanilin šećer
Za posluživanje:
  šećer u prahu

Priprema

Težina:

1
Pjenasto izmiješajte jaja i šećer, umiješajte ulje, pa naizmjence dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i mlijeko.
2
Umiješajte mljevene orahe, otopljenu čokoladu i vanilin šećer.
3
Sve dobro izmiješajte, izlijte u namazanu i pobrašnjenu tepsiju, te stavite peći oko 40 minuta na temperaturu od 220°C.


Posluživanje

Pečeni kolač pospite šećerom i poslužite narezan na kocke ili rombove.
Savjet

Umjesto ulja, možete koristiti light margarin.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar