Bake su nekada znale kako od pristupačnih i jeftinih namirnica napraviti dovoljno kolača da nahrane sve željne slatkog. Njihovi recepti još su uvijek popularni, posebno u većim obiteljima, gdje se jedna takva “tura” pojede u tren oka!
Sastojci
3 jaja
2 šalice šećera
1 šalica ulja
1 šalica Pšeničnog oštrog brašna
1 šalica Pšeničnog glatkog brašna
½ vrećice Praška za pecivo
2 šalice mlijeka
2 šalice oraha
1 rebro čokolade za kuhanje
1 Vanilin šećer
Za posluživanje:
šećer u prahu
Priprema
Težina:
1
Pjenasto izmiješajte jaja i šećer, umiješajte ulje, pa naizmjence dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i mlijeko.
2
Umiješajte mljevene orahe, otopljenu čokoladu i vanilin šećer.
3
Sve dobro izmiješajte, izlijte u namazanu i pobrašnjenu tepsiju, te stavite peći oko 40 minuta na temperaturu od 220°C.
Posluživanje
Pečeni kolač pospite šećerom i poslužite narezan na kocke ili rombove.
Savjet
Umjesto ulja, možete koristiti light margarin.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar