Pages - Menu

subota, 14. veljače 2015.

Domaći kruh


Čak i ako ne morate isprobati novu mješalicu tijesta ili pekač kruha, dajte si
oduška i ukućane razveselite kruhom pečenim u vašem domu. Pa i ne uspije li
besprijekorno, njegov će se miris dugo osjećati u vašoj kuhinji.

Autor: coolinarika

 1h i 30min Srednje zahtjevno

Sastojci 5 osobe
500 g Namjenskog brašna za dizana
tijesta Podravka
10 g maslaca
12 g soli
40 g svježeg kvasca
300 ml mlake vode

Priprema
1. Kvasac razmrvite, dodajte malo šećera i 50 ml mlake vode pa ostavite na toplom mjestu
oko 10 minuta.
2. Prosijanom brašnu dodajte sol i kvasac pa pomiješajte s preostalom vodom.
3. Umiješajte rastopljeni maslac i zamijesite glatko tijesto. Ostavite neka se diže na
toplom mjestu oko 30 minuta.
4. Tijesto premijesite, oblikujte štrucu i stavite u namašćeni kalup. Prije pečenja tijesto
stavite još jedanput dizati.
5. Zarežite ga nožem i poprskajte vodom, stavite u zagrijanu pećnicu na 225°C i pecite
oko 10 minuta, a zatim smanjite na 170°C i pecite još 35 minuta.

Posluživanje
Domaći kruh poslužite uz bogat uskršnji doručak.

Savjet
Za ljepšu boju kruha, prije pečenja premažite ga mješavinom žumanca i vode.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar