Pages - Menu

srijeda, 18. veljače 2015.

KRALJICA TORTI RAFAELO TORTA BOLJA OD OSTALIH




Želite zadiviti vama dragu osobu koja voli kokos (pa bili i vi to sami)? S ovom bijelom i od kokosa tortom onda nećete pogriješiti....pružit će vam potpun užitak svakim zalogajem...


Sastojci

Za biskvit:

     7 bjelanjaka
     150 g šećera
     1 vrećica Vanilin šećera
     1 vrećica Praška za pecivo
     70 g Pšeničnog oštrog brašna
     150 g Kokosova brašna



Za kremu:


     7 žumanjaka
     2 vrećice Vanilin pudinga
     700 ml mlijeka
     100 g maslaca
     100 g šećera u prahu
     500 ml slatkog vrhnja


Još potrebno:


     12 komada petit beurre keksa
     oko 100 ml mlijeka
     2-3 žlice maraskina


Za posipanje:


     50 g kokosova brašna


Priprema

Za biskvit:

Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.

Za kremu:

Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.

Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.

Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar