Pages - Menu
▼
srijeda, 4. veljače 2015.
MOSKVA TORTA
Sastojci:
Biskvit (sastojci za tri biskvita)
15 bjelanjaka
21 žlica šećera
24 žlice mljevenih oraha
3 žlice brašna
Krema
15 žumanjaka
12 žlica šećera
6 dl mlijeka
1 puding od vanilije
1 žlica gustina
1 slatko vrhnje
250 g maslaca
Dodaci
1 kg višnji
250 g sjeckanog lješnjaka
1 konzerva ananasa
Priprema
Od sastojaka za biskvit načiniti 3 biskvita. Napraviti čvrst snijeg od pet bjelanjaka, dodati šećer te električnim mikserom mutiti dok se šećer ne istopi. Dodati 8 žlica mljevenih oraha i jednu žlicu brašna te sjediniti smjesu ručno miješajući. Biskvit se peče u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.
15 žumanjaka i 12 žlica šećera dobro umutiti, zatim dodati gustin i puding koji su umućeni u 150 ml mlijeka te sve lijepo sjediniti. Ostatak mlijeka zagrijati te u vruće mlijeko dodati sjedinjenu smjesu. Kuhati miješajuću koju minutu te staviti na hladno. Kad se ohladilo dodati maslac i jedno slatko vrhnje te izraditi ručnim mikserom.
Slaganje
Na podlogu staviti jedan biskvit, premazati ga jednim dijelom kreme te gusto poredati 2/3 ocijeđenih višnji, posuti sjeckanim lješnjacima te staviti još malo kreme. Na to staviti drugi biskvit, premazati ga dijelom kreme te gusto poredati 2/3 ananasa, posuti sjeckanim lješnjacima te staviti malo kreme. Na kraju staviti treći biskvit, premazati ga kremom, gusto poredati preostale višnje i ananas, posuti s ostatkom sjeckanih lješnjaka te premazati s ostatkom kreme. Tortu možete ukrasiti sa slatkim tučenim vrhnjem. U tortu se može staviti i bilo koje drugo voće.
Ohladite ju te rashlađenu poslužite.
(cafe.hr)
Nema komentara:
Objavi komentar