Pages - Menu

nedjelja, 15. veljače 2015.

Pitabrød !


Sastojci
(Broj osoba:6 osoba)
 10-11 dl brasna
 12 gr suhog kvasca
 1 kasika maslinovog ulja  
 1/2 kasikice soli  
 4,5 dl tople vode

Priprema
Vrijeme pripreme:120 min
Težina:Jednostavno

1. Prosijte brasno u posudu u kojoj cete mjesiti.Dodajte kvasac,ulje,sol i nakraju doljevajte toplu vodu i mjesite na laganoj brzini oko 10 min.Tjesto mora biti meko, elasticno i odvajati se od stjenke posude!
2. Prekrijte posudu prozirnom folijom ili krpom i stavite ja na toplo da tjesto udupla volumen,nekih 30-45 min.
3. Kada je tjesto uduplalo volumen,premjesite ga lagano.Po potrebi dodajte malo brasna,ako vam se lijepi za ruke i istresite ga na pobrasnjenu radnu podlogu!
4. Tjesto podjelite na 12 hrpica.Svaku oblikujte u finu lopticu i stavite sa strane.Prekrijte ih toplom krpom i ostavite nekih 5-10 min da malo odmore.
5. Kada su loptice odmorile svaku razvaljajte tanko u krug i stavljajte ih u veliku tepsiju od stednjaka oblozenu papirom.Stat ce vam 4 kruga u tepsiju.
6. Sad zagrijte pecnicu na 250' i pecite pite oko 10-12 min.Obavezno pratite tok pecenja jer svaka pecnica nije iste jacine!

Posluživanje
Ove pite mozete posluziti uz svu vrstu hrane.Posto su u sredini suplje, kad ih presjecete dobit cete dzep u koji mozete puniti pecenu piletinu cevape,razno povrce i na sve to staviti vama omiljeni dresing.Isto se mogu servirati uz hummus i tome slicno!Posebno su fine uz rostilj,onda ih mozete malo poprskati vodom,staviti na rostilj i okrenuti ih kratko s jedne i sa druge strane da dobiju malo mirisa dima i takve ih puniti sa mesom ili cime zelite!

Nema komentara:

Objavi komentar