Pages - Menu

ponedjeljak, 16. veljače 2015.

Rolada tricolori

Rolada tricolori


Trobojna slastica očarat će vas svojim šarmantnim izgledom i finom kremom u podatnom zarolanom biskvitu.

Sastojci

    Za biskvit:
     6 jaja
     160 g šećera
     1 Vanilin Šećer Dolcela By Podravka
     30 g kakaa
     30 g Oštrog brašna Podravka By Podravka
     1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
     2 žlice amareta ili likera od orašastih plodova

Za kremu:
     1 Krema za kolače Vanilija Dolcela By Podravka
     400 ml mlijeka
     100 ml slatkog vrhnja
     150 g maslaca
     100 g čokolade (sa 70 % kakaa)
     3 žlice amareta
     100 g bijele čokolade


Priprema

    1    Odvojite žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
    2    Žumanjke izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom u pjenastu smjesu.
    3    Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom (zajedno prosijano). Zatim liker i nekoliko žlica istučenog snijega od bjelanjaka da se smjesa dobro izradi.
    4    Potom preostali snijeg lagano umiješajte lopaticom za kolače tako da smjesa ostane rahla.
    5    Istresite ju u lim za pečenje (30x40 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i poravnajte. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta.
    6    Pečeni biskvit ohladite, okrenite na podlogu od papira za pečenje i zarolajte u roladu.
    7    U posudu ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj vrećice kreme i miješajte električnom miješalicom (2-3 minute) da dobijete kremu.
    8    Kremi dodajte maslac sobne temperature. Umiješajte glatku kremu i podijelite na dva dijela.
    9   U prvu kremu umiješajte otopljenu bijelu čokoladu i kremu nanesite na biskvit. U drugi dio kreme umiješajte liker i otopljenu čokoladu (70% kakaa).
    10   Kremu nanesite na bijelu kremu i zarolajte roladu te ju ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.

Savjet

Biskvit je vrlo podatan te ga ne treba odmah rolati toplog (kao kod drugih rolada).

Mala tajna

Kremu kad nanesete možete staviti u hladnjak da se malo stisne pa će se lakše zarolati.

recepti-i-savjeti.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar