Pages - Menu

petak, 13. veljače 2015.

Tresetna Čokoladna Torta


Čokoladna Torta je moja slabost.
I kada odlučim nešto da pravim, to obavezno mora biti čokoladno.
Ovde imamo kombinaciju bele i crne čokolade, vrlo interesantne i specifičnog ukusa donje korice i kremaste sredine....

Potrebno je:
Za  prvu koricu:
200g maslaca
300g brašna
1/2 kašikice praška za pecivo
200g šećera
paketić vanil šećera

Priprema:
Rastopiti maslc u posudi. Dodati brašno prosejano sa praškom za pecivo šećerom.
Mešati da se sve lepo sjedini.
Potom rasporediti u okrugli pleh sa štipaljkom veličine 26cm u prečniku koji ste obložili pek papirom..
Pleh staviti u rernu i malo vrlo malo koru zapeći.
Za čokoladno testo:
300g čokolade za kuvanje
125g maslaca
5 jaja
150g šećera
150g brašna
1 kašikica praška za pecivo:

Priprema:
grubo izlomiti čokoladu i rastopiti je na vatri zajedno sa maslacom dok se ne dobije glatka smesa.
Jaja izmiksati dok ne postanu penasta.
Dodati u njih šećer i opet izmiksati, sada manjom brzinom.
Dodati brašno, prašak za pecivo.
Promešati kulinarskom žicom, dobro da nema grudvica i dodati čokoladu.
Izliti ovu smesu preko prve korice.
Peći na 180C oko 40min.
Najbolje da koru testirate čačkalicom.

Za krem:
500ml mleka
100g margarina
100g bele čokolade
2 pudinga od vanile ili slatke pavlake
6 kašika šećera.
Mleko zakuvati sa pudingom.
Kada masa počne da se steže-gusne dodati margarin i mešati da se istopi.
Belu čokoladu izlomiti i takodje otopiti u kremi.
Ovaj krem kuvamo, kada je kora čokoladna pečena.
Ostavite je da se ohladi a potom presečete na pola i na donji deo izlijete vruć krem a sa drugom gornjom korom preklopiti.
Kada se torta ohladi.
Najbolje da se hladi u frižideru.
Od gore ulupati 300ml slatke pavlake i ukrasiti je.

Izvor : vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/

Nema komentara:

Objavi komentar