Pages - Menu
▼
ponedjeljak, 30. ožujka 2015.
DUNAVSKI TALASI
Sastojci
kore
5 jaja
200g margarina
120g secera
300g brasna
1 prasak za pecivo
1 kasika kakaa
1dl mleka
500g visanja
fil
1l soka od visanja
10 kasika secera
3 pudinga jagoda
250g margarina
glazura
100g cokolade
1 kasiku svinjske ili biljne masti
Priprema
Težina:
Srednje zahtjevno
1
1 Omeksali margarin umutiti sa secerom, pa dodavati jedno po jedno jaje, zatim brasno pomesano sa pecivom, mleko.Polovinu testa sipati u pleh oblozen masnim papirom, a u ostatak testa dodati kakao, i sipati preko svetlog testa.
2
2 Ocistiti visnje i pobacati preko tamnog testa.Peci na 180 stepeni oko 20-30 minuta.
3
3 Skuvati puding u soku od visanja, kad se skuvao ubaciti margarin i mesati dok se ne istopi.
4
4 Peceni kolac premazati pudingom i ostaviti da se ohladi.
5
5 Glazura, Otopiti na tihoj vatri mast i cokoladu i preliti kolac.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar