Pages - Menu

ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

DUNAVSKI TALASI




Sastojci

 kore
 5 jaja
 200g margarina
 120g secera
 300g brasna
 1 prasak za pecivo
 1 kasika kakaa
 1dl mleka
 500g visanja


 fil
 1l soka od visanja
 10 kasika secera
 3 pudinga jagoda
 250g margarina
 glazura
 100g cokolade
 1 kasiku svinjske ili biljne masti
Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
1
1    Omeksali margarin umutiti sa secerom, pa dodavati jedno po jedno jaje, zatim brasno pomesano sa pecivom, mleko.Polovinu testa sipati u pleh oblozen masnim papirom, a u ostatak testa dodati kakao, i sipati preko svetlog testa.                
2
2   Ocistiti visnje i pobacati preko tamnog testa.Peci na 180 stepeni oko 20-30 minuta.


3
3    Skuvati puding u soku od visanja, kad se skuvao ubaciti margarin i mesati dok se ne istopi.
4
4    Peceni kolac premazati pudingom i ostaviti da se ohladi.
5
5    Glazura, Otopiti na tihoj vatri mast i cokoladu i preliti kolac.



Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar