Pages - Menu
▼
nedjelja, 15. ožujka 2015.
FRONDI PIRAMIDA
Sastojci
2 oblatne
KREMA:
1/2 l mlijeka
10 žlica šećera
5 žlica gustina
2 vanilin-šećera
15 dkg margarina
krem štapići
Priprema Težina: Jednostavno
- krema je dovoljna za dvije oblatne
Oblatne je potrebno staviti u vlažnu čistu kuhinjsku krpu koju smo prethodno nakvasili vodom i ocijedili višak. Svaka oblatna treba otprilike 10-ak minuta da bi se mogla savijati.
KREMA:
Od cijele količine mlijeka odvojite toliko koliko je dovoljno da mikserom izradite gustin. Ostatak mlijeka stavite u zdjelu na laganu vatru kako bi se mlijeko lagano zagrijalo. Dodajte šećer i ukuhajte izrađen gustin. Kuhajte dok ne bude gusto. U mlako dodajte izrađeni margarin s vanilin šećerom.
REDOSLIJED SLAGANJA:
1. Kremu podijelite na 2 dijela
2. Na ovlaženu oblatnu nanesite tanak sloj kreme
3. složite krem štapiće(punjenje po želji) tzv.frondi kekse u dužinu u 3 reda sa malim razmakom između redova
4. preko keksa stavite sloj kreme koja će popuniti razmak između štapića i prekriti odozgo štapiće
5. Na mjesto između štapića složite 2 reda štapića u dužinu
6. ponovno popuniti razmak kremom i odozgo te staviti jedan red štapića
7. premazati ostatkom kreme boćne strane te lagano saviti oblatnu uz lagan pritisak prstima kako bi se krema zalijepila za oblatnu.
Izvor:(coolinarika.com)
Nema komentara:
Objavi komentar