Pages - Menu

nedjelja, 15. ožujka 2015.

FRONDI PIRAMIDA




Sastojci
2 oblatne

KREMA:
1/2 l mlijeka
10 žlica šećera
5 žlica gustina
2 vanilin-šećera
15 dkg margarina

krem štapići



Priprema Težina: Jednostavno


- krema je dovoljna za dvije oblatne

Oblatne je potrebno staviti u vlažnu čistu kuhinjsku krpu koju smo prethodno nakvasili vodom i ocijedili višak. Svaka oblatna treba otprilike 10-ak minuta da bi se mogla savijati.



KREMA:

Od cijele količine mlijeka odvojite toliko koliko je dovoljno da mikserom izradite gustin. Ostatak mlijeka stavite u zdjelu na laganu vatru kako bi se mlijeko lagano zagrijalo. Dodajte šećer i ukuhajte izrađen gustin. Kuhajte dok ne bude gusto. U mlako dodajte izrađeni margarin s vanilin šećerom.

REDOSLIJED SLAGANJA:

1. Kremu podijelite na 2 dijela

2. Na ovlaženu oblatnu nanesite tanak sloj kreme

3. složite krem štapiće(punjenje po želji) tzv.frondi kekse u dužinu u 3 reda sa malim razmakom između redova


4. preko keksa stavite sloj kreme koja će popuniti razmak između štapića i prekriti odozgo štapiće

5. Na mjesto između štapića složite 2 reda štapića u dužinu

6. ponovno popuniti razmak kremom i odozgo te staviti jedan red štapića

7. premazati ostatkom kreme boćne strane te lagano saviti oblatnu uz lagan pritisak prstima kako bi se krema zalijepila za oblatnu.

 
 Izvor:(coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar