Pages - Menu

srijeda, 25. ožujka 2015.

Jevrejska torta





Bela čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i lako može da zagori ako je kuvate duže vreme

Sastojci

Kora:

12 belanaca
12 kašika šećera
3 kašike brašna
320 g mlevenih lešnika
Fil:

12 žumanaca
12 kašika šećera
250 g bele čokolade
250 g margarina
Dekoracija:

500 ml slatke pavlake

Priprema

Penasto umutiti belanca i uz postepeno dodavanje šećera mutiti dok se šećer ne rastopi. Isključiti mikser, dodati brašno i mlevene lešnike, promešati varjačom i sjediniti sastojke. Razliti u podmazane kalupe i kore peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta (ispeći 3-4 kore, a koristiti ili četvrtaste ili okrugle kalupe). U posudi penasto umutiti žumanca sa šećerom, a zatim krem kuvati na pari dok se ne zgusne. Dodati belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. U ohlađen krem dodati penasto umućen margarin i umutiti fil. Filovati kora-fil-kora, dok se ne potroše sastojci. Celu tortu premazati preostalim filom, dekorisati umućenom slatkom pavlakom i do posluženja držati na hladnom mestu.


izvor: kuhinjica

Nema komentara:

Objavi komentar