Pages - Menu

petak, 22. svibnja 2015.

BIJELO BRDO - Ovaj kremasti kolač je doista nešto što će vas ostaviti bez daha





Ovaj kremasti kolač je doista nešto što će vas ostaviti bez daha – hrskavo pečene kore od lisnatog tijesta punjenog višnjama, spojene vanilin kremom od pudinga i sve zaokruženo slatkim vrhnjem. Preukusno!


Sastojci:

• 1 pakiranje lisnatog tijesta (zamrznutog) ili 2 pakiranja gotovog
• 1l mlijeka
• 3 pudinga od vanilije
• 12 žlica šećera
• 1 margarin
• 1,5-2 staklenke kompota od višanja
• 1/2l slatkog vrhnja

Priprema:

1. Odmrznuti tijesto i razvaljati ga tanko u oblik pravokutnika. Ukoliko radite sa gotovim već razvaljanim lisnatim tijestom tada je postupak znatno kraći. Svaki pravokutnik dužom stranog izrezati na 5 jednakih trakica. (Tako ćete dobiti sveukupno 10 trakica za rolade s višnjama što je idalan omjer za slaganje kolača u oblik trokutastog brda).

2. Na svaku traku slagati red ocijeđenih višanja, zarolati u uske roladice i oprezno premijestiti na lim obložen papirom za pečenje. Slagati roladice u razmacima kako se ne bi slijepile prilikom pečenja.

3. Peći u pećnici na 200C oko 20-30 min dok tijesto lijepo ne porumeni i ne postane hrskavo. Vrlo je važno da rolice dobro zapečete jer će kolač biti ukusniji, a i lakše ćete ‘manevrirati’ s njima prilikom premazivanja kolača kremom.

4. U međuvremnu skuhati pudinge sa šećerom u 1l mlijeka, ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica s gornje strane.

5. Mikserom pjenasto izraditi margarin, pa u njega umiješati rashlađeni puding (također mikserom).

6. Na pladanj za posluživanje složiti 4 roladice jednu uz drugu i premazati ih debljim slojem kreme.

7. Zatim opet složiti na kremu ovaj put 3 roladice, pa opet kremu.

8. Potom 2 roladice, pa ponovno kremu. I na kraju opet jednu, zadnju roladicu. Kada dobijete oblik
trokuta, sve premažite ostatkom kreme (bez brige, kreme ima i više nego dovoljno za sve to).

9. Cijeli kolač premazati tučenim slatkim vrhnjem i ukrasiti po želji.

10. Dobro rashladiti kako bi se lakše rezalo, a potom uživati u svakom zalogaju.

http://receptimagazin.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar