Pages - Menu

nedjelja, 17. svibnja 2015.

"GREŠNA" POSLASTICA SA DVE "DOZE" ČOKOLADE: Obožavaćete OVE kapkejkove!







Ime ovog slatkiša govori sve - neće biti kraja griži savesti ali ni zadovoljstvu dok uživate u duploj dozi čokolade: crnoj i beloj...


Sastojci: 

Za kapkejkove (12 komada):
200 gr brašna
200 gr šećera
120 gr kakao praha (prosejanog)
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
120 gr putera
1 krupno jaje
100 ml obranog mleka
1 kašičica ekstrakta vanile
100 ml mlake vode



Za fil:

120 gr bele čokolade
120 gr rikote ili krem sira
30 ml mleka
1/ 4 kašičice ekstrakta vanile


Priprema: Izmešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu i so. Dodajte jaje, puter, mleko i ekstrakt vanile, mutite dok se ne sjedini pa na kraju dodajte toplu vodu. Pecite u plehu za mafine, prethodno podmazanom i posutom brašnom, na temperaturi od 180 C oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi pa pažljivo izvadite kolače iz pleha.
Otopite na pari belu čokoladu, dodajte mleko pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umutite krem sir i ekstrakt od vanile pa dodajte otopljenu i ohlađenu belu čokoladu. Hladite u frižideru oko 2 sata pa špricem punite kolače sa kojih ste oštrim nožićem skinuli vrh. Vratite vrhove preko fila i lako pritisnite da se svaki kapkejk ponovo "sastavi" u celinu. Dekorišite po želji.


Autor: Lisa.rs

Nema komentara:

Objavi komentar