Pages - Menu

utorak, 19. svibnja 2015.

MONTE TORTA: Čokoladna poslastica za koju vam ne treba pećnica!






Prije nego se bacimo na voćne kolače i hladne deserte, predlažemo kolač koji sadrži ‘konkretnije’ sastojke poput čokolade i slatkog vrhnja, ali ne u teškom zimskom ruhu.


Riječ je o troslojnoj Monte torti koja samo čeka da je poslužite uz šalicu popodnevne kafe.

Sastojci:

Keksi Petit Beurre
Malo ruma
1. krema: 1 l mlijeka, 100 g škrobnog brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 125 g maslaca
2. krema: 500 ml slatkog vrhnja za šlag, 200 g čokolade

Priprema:


Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.

Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu, kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute, u vruće umiješajte maslac i prelijte preko keks.

Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu, kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo :)


Izvor: Dnevnik.hr

Nema komentara:

Objavi komentar