Pages - Menu
▼
četvrtak, 4. lipnja 2015.
New York torta od sira
Sastojci:
5 velikih jaja, sobne temperature
480 ml kiselog vrhnja, sobna temperatura
1.30 kg sira, sobne temperature
8 žlica maslaca, sobna temperatura
300 gr šećera
2 žlice kukuruzni škrob
1 1/2 žličice ekstrakta vanilije
1 žličica soka od svježeg limuna
1 žličica naribanog limuna
Pripreme:
Sastojci:
5 velikih jaja, sobne temperature
480 ml kiselog vrhnja, sobna temperatura
1.30 kg sira, sobne temperature
8 žlica maslaca, sobna temperatura
300 gr šećera
2 žlice kukuruzni škrob
1 1/2 žličice ekstrakta vanilije
1 žličica soka od svježeg limuna
1 žličica naribanog limuna
Pripreme:
Dobro namažite putrom kalup za tortu, po mogućnosti promjera 23 cm. Zamotajte dvostrukim slojem kalup aluminijskom folijom čvrsto oko vanjskog dna i sa strane da voda ne može ući u kalup. Jer se peće u vodenoj kupelji. Postavite rešetku za pečenje u središte pećnice. Zagrijte pećnicu na 150 celzijusa .
U velikoj zdjeli miješajte koristeći električni mikser jaja s kiselim vrhnjem da se dobro sjedini.
U srednje velikoj zdjeli, mješajte krem sir s maslacem da bude glatki i kremasti. Pomješajte te dvije smjese.
Dodajte šećer, kukuruzni škrob, vaniliju, limunov sok i koricu limuna i miksajte temeljito oko 2 minute .
Ulijte u pripremljenu posudu jako toplu vodu i stavite unutra kalup sa tortom, voda mora biti do pola kalupa. Stavite u pećnicu. Peći 2 sata i 15 minuta ili probajte nožem u sredini, mora izaći čisti nož. Izvadite iz kupelji i pažljivo skinite aluminijsku foliju. Pustite na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohladi, oko 4 sata. Stavite u hladnjak, pokriven, da se dobro rashladi. Za najbolji okus i teksturu ostavite ga preko noći u frižideru.
Recept sa http://what2cook.net/2013/02/09/new-york-cheesecake/
Nema komentara:
Objavi komentar