Pages - Menu

nedjelja, 15. veljače 2015.

Bačoko!



Bačoko!
Jednog davnog dana dogodilo se da sam dobila narudžbu za tortu, a nisam
imala vremena, pa sam sastavila jednu čokoladnu od gotovih biskvita, instant
kreme i banana... Torta je pokupila svu slavu i bila pravljena još
puuuno puta... Pa, reko', nemre 'torta iz vrećice' biti moja 'najslavnija' torta
:D Mislim da je okus taj, a biskvit je još finiji ;)

Autor: mmmary


 1h i 30min Srednje zahtjevno


Sastojci

Za biskvit:

200 g Pšeničnog glatkog brašna
Podravka
150 g smeđeg šećera
50 g kakaa u prahu
50 g Gussnela Dolcela
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
150 ml ulja
400 g kiselog vrhnja


Za prelijevanje biskvita:

50 ml mlijeka

Za bačoko kremu:
500 g očišćenih banana
200 g čokolade za kuhanje
200 ml vrhnja za šlag
1 vrećica Šlagfixa Dolcela

Priprema

1. Za biskvit pomiješajte brašno, šećer, kakao u prahu, Gussnel i prašak za pecivo.

2. Dodajte ulje, vrhnje, pa miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete
homogenu smjesu.
3. Ulijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup promjera 24 cm i pecite u zagrijanoj
pećnici na 180°C oko 35 minuta.
4. Ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim biskvit preprežite uzdužno napola, tako da
dobijete dvije kore.
5. Donju koru vratite u kalup i poškropite polovicom  mlijeka.
6. Za kremu usitnite banane u električnoj sjeckalici tako da dobijete homogenu smjesu, po
mogućnosti bez grudica. 
7. Čokoladu rastopite na pari i umiješajte u banane.
8. Na kraju dodajte vrhnje za šlag istučeno sa šlagfixom i miješajte dok ne dobijete
jednoličnu smjesu.
9. Kremu rasporedite po donjoj kori biskvita u kalupu i preklopite je gornjom korom.
10.Poškropite ostatkom mlijeka  i stavite u hladnjak da se dobro rashladi (minimalno
sat vremena).
11.Ukrasite po želji (voće, čokoladni ukrasi...).
12.Napomena: *Pošto je bez jaja, biskvit je osjetljiv na premještanje. Da bi vam bilo
lakše, smjesu možete raspodijeliti u dva dijela i ispeći dvije kore u pek papirom
obloženom kalupu i onda ih premještati bez problema. *Želite li još finiju i kvalitetniju
tortu, u svakom slučaju preporučam kvalitetnu tamnu čokoladu umjesto čokolade za
kuhanje. Čokolada za kuhanje svakako smanjuje trošak. *Biksvit je sočan, fin i nije
zbijen, što se vidi iz slika. Ukoliko vam je ispao zbijen i gumenast, nešto je pošlo po
krivu :) .

Posluživanje

Tortu narežite na kriške i poslužite uz tučeno vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije.

Savjet
Ovo je 'oniža' torta, tako da ako hoćete malo veću, poduplajte kremu ili dodajte u nju više
šlaga... Ili ispecite tortu u višem-užem kalupu;)) I, da... Po meni nema apsolutne nikakve
potrebe za dodavanjem šećera u kremu, no ako netko voli slađe kreme, može dodati šećera
u prahu pri pripremi... U svakom slučaju, probajte kremu za vrijeme pripremanja i
procijenite sami :)))!

Izvor : www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar