Pages - Menu

nedjelja, 15. veljače 2015.

Rafaelo


Genijalni Ferrero još čuva dobro zaštićenu tajnu oblikovanja vafla-kuglica u
jednome komadu, a u sredini s lješnjakom. Vješte genijalke u kuhinji to nije
smelo, da oblikuju vlastiti istoimeni desert.

Autor: coolinarika

 50min Jednostavno

Sastojci
400 g mlijeka u prahu
400 g kokosova brašna
300 g šećera
250 g margarina
1 Vanilin šećer Dolcela
150 ml vode
100 g lješnjaka
60 g petit beurre keksa

Priprema
1. Vodu, šećer i vanilin šećer prokuhajte, maknite s vatre i postupno umiješavajte mlijeko
u prahu, polovicu kokosovog brašna te mljevene kekse.
2. Smjesu ostavite da se malo ohladi, a zatim umiješajte margarin. Masu dobro izradite i
ohladite.
3. Formirajte kuglice tako da u sredinu svake kuglice stavite prethodno popečen i oguljen
lješnjak.

Posluživanje
Kuglice uvaljajte u kokosovo brašno i položite ih u papirnate košarice.

Savjet
Umjesto lješnjaka možete staviti i popečeni badem, pa ga po njemu možete i oblikovati.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar