Pages - Menu

petak, 13. veljače 2015.

Klipici kifle – ukusne i mekane






Dosad najljepse tijesto koje sam probala za kifle.I ne samo za kifle ,moze se koristiti za prilicno varijanti kad se radi o pecivima. I ukusno,i ne suši se brzo kao pojedina peciva.


Vrlo cesto ih svom djetetu spremam umjesto skolske uzine:)

Zato bih posebno preporucila ova peciva kao super ukusnu uzinu,ili dorucak.

Potrebno:-500,600 gr brasna (inace ovakva tijesta radim odokativno)

-kesica germe

-kasikica secera

-čaša mlakog mlijeka (i ovdje se mora dodati ili oduzeti po potrebi,sve zavisi s koliko brasna radite)

-1 dl ulja

-so ..

+ 1 jaje za premaz,i susam za posip

Priprema:

-Najprvo kvasac u malo mlakog mlijeka potopiti sa secerom ,pusiti da fermentira

-U brasno dodati ulje,kvasac i so..preostalim mlijekom zamijesiti tijesto srednje tvrdoce

-Mijesiti sve dok se tijesto ne pocne odvajati od ivice posude

-Ostaviti na toplom da naraste

-Kad je naraslo,podijeliti tijesto na dva dijela,i opet od svakog dijela odvajati po malu lopticu (od loptice zavisi kolika ce kifla biti)

-Poredati ih na pobrasnjenom dijelu stola,jer dio na koji se trebaju valjati mora biti samo pouljen, tu ne smije biti brasna

-Znaci,svaku malu lopticu razvaljati na oval,sto tanje(tijesto je tako super da se vrlo lako tanji ,bez problema)

-E sad,jako je bitna tehnika savijanja klipića da budu onako tanki a dugi..

-Oval motati prema naprijed,pritom ujedno dok se mota ,lagano palcevima razvlaciti kiflu prema vanjskim stranama da se izduzi (ne znam koliko sam ovo dobro

objasnila :p )

-Znaci da se mora raditi s boje ruke dok se mota..kiflice redati na pek papir ,premazati jajetom,posuti susamom ili necim drugim i peci samo oko 20ak min.

-Vrlo su njezne,pazite da ne izgore..

-Kad su pecene ,predjite mokrom rukom preko njih,pokrijete ih kuhinjskom krpom da malo omeksaju

Mogu se i puniti sirom..Jedna tura je bila i od njih,jednostavno prekrasne



lifepressmagazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar