Pages - Menu
▼
petak, 13. veljače 2015.
Klipici kifle – ukusne i mekane
Dosad najljepse tijesto koje sam probala za kifle.I ne samo za kifle ,moze se koristiti za prilicno varijanti kad se radi o pecivima. I ukusno,i ne suši se brzo kao pojedina peciva.
Vrlo cesto ih svom djetetu spremam umjesto skolske uzine:)
Zato bih posebno preporucila ova peciva kao super ukusnu uzinu,ili dorucak.
Potrebno:-500,600 gr brasna (inace ovakva tijesta radim odokativno)
-kesica germe
-kasikica secera
-čaša mlakog mlijeka (i ovdje se mora dodati ili oduzeti po potrebi,sve zavisi s koliko brasna radite)
-1 dl ulja
-so ..
+ 1 jaje za premaz,i susam za posip
Priprema:
-Najprvo kvasac u malo mlakog mlijeka potopiti sa secerom ,pusiti da fermentira
-U brasno dodati ulje,kvasac i so..preostalim mlijekom zamijesiti tijesto srednje tvrdoce
-Mijesiti sve dok se tijesto ne pocne odvajati od ivice posude
-Ostaviti na toplom da naraste
-Kad je naraslo,podijeliti tijesto na dva dijela,i opet od svakog dijela odvajati po malu lopticu (od loptice zavisi kolika ce kifla biti)
-Poredati ih na pobrasnjenom dijelu stola,jer dio na koji se trebaju valjati mora biti samo pouljen, tu ne smije biti brasna
-Znaci,svaku malu lopticu razvaljati na oval,sto tanje(tijesto je tako super da se vrlo lako tanji ,bez problema)
-E sad,jako je bitna tehnika savijanja klipića da budu onako tanki a dugi..
-Oval motati prema naprijed,pritom ujedno dok se mota ,lagano palcevima razvlaciti kiflu prema vanjskim stranama da se izduzi (ne znam koliko sam ovo dobro
objasnila :p )
-Znaci da se mora raditi s boje ruke dok se mota..kiflice redati na pek papir ,premazati jajetom,posuti susamom ili necim drugim i peci samo oko 20ak min.
-Vrlo su njezne,pazite da ne izgore..
-Kad su pecene ,predjite mokrom rukom preko njih,pokrijete ih kuhinjskom krpom da malo omeksaju
Mogu se i puniti sirom..Jedna tura je bila i od njih,jednostavno prekrasne
lifepressmagazin.com
Nema komentara:
Objavi komentar