Ove brze, lagane, osvežavajuće kocke su idealne za tople letnje dane.
Potrebno je:
600 gr Petit beure keksa
Za fil od malina:
1 kg malina ( koristila sam zamrznute)
10 kašika šećera
1 dcl vode
2 pudinga od maline
Fil 2:
600 gr kisele pavlake
2 kesice vanilin šećera
5 kašika šećera
Za premazivanje kocki:
200 gr šlag krema u prahu
3 dcl mleka ili vode
Priprema:
Kocke imaju 3 reda keksa, u svaki red ide po 200 gr keksa.
Pripremiti fil od malina. U posudu staviti maline i 10 kašika šećera. Kuvati dok se šećer ne istopi. Pomešati puding sa 1 dcl vode, dodati u maline i kuvati dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Fil 2: U posudu staviti kiselu pavlaku, vanilu i šećer. Da stane 5 minuta, povremeni mešati varjačom da se šećer istopi.
Na tacnu staviti red keksa ( ne treba ga natapati ničim, jer će od fila od kisele pavlake omekšati), pa red mlakog fila od malina. ( mlak fil od malina, jer se bolje maže, pa ostaviti namazan da se malo ohladi pa mazati fil od kisele pavlake).
Preko fila od malina ide red fila sa kiselom pavlakom, red keksa, maline, kisela pavlaka, keks i na vrhu maline.
Umutiti 200 gr šlag krema sa mlekom i premazati kolač.
Ukrasiti kocke. U 1 dcl soka od malina kuvati 1 kašičicu gustina. Kad se zgusne i prohladi išarati kolač.
Ostaviti da se dobro ohladi, keks omekša i seći na kocke.
Izvor : daninakuhinja.blogspot.com
Nema komentara:
Objavi komentar