Pages - Menu

nedjelja, 1. ožujka 2015.

Juneći gulaš


Svatko ima neku verziju, razlika je samo u sitnicama..

Autor: MASATERA
 2h


Sastojci 8 osobe

60 dag junečeg buta
2 glavice luka
3 čena češnjaka
papar
sol
1 žlica vegete
pola žličice mljevene crvene paprike (po želji)
5 dl pasirane rajčice
1.5 l vode
lovorov list
peršin
1 žlica krušnih mrvica


Priprema

1. Luk i češnjak narezati na sitno ili kao ja staviti u sjeckalicu da se dobro usitne pa
popržiti na malo ulja. Dok se prži luk ukoliko je potrebno podlijevati sa vodom da ne
zagori.
2. Kad je luk gotov, dodati meso, sol, papar i pržiti dok ne dobije lijepu boju, zatim dodati
vegete, peršina i lovorov list. Par minuta miješati pa dodati pasiranu rajčicu i vode da
bude u visini prsta-dva preko mesa.
3. Kuhati oko 40 minuta do sat vremena te na kraju dodati veliku žlicu krušnih mrvica pa
kuhati još 10-15 minuta.


Posluživanje

Ja radim gulaš sa više tekućeg dijela, ali sa pola litre vode manje dobit ćete dovoljno gust
gulaš i neće biti potrebno dodavati krušne mrvice.


www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar