Pages - Menu

srijeda, 11. ožujka 2015.

PEČENO PILE NA SOLI BOLJU PILETINU NISTE PROBALI


Piletinu volim, a volim i hrskavu kožicu. Ovakav način pripreme povjerila mi je susjeda (podrijetlom Slovakinja) koja bez obzira na odgovoran posao kojeg radi, voli kuhati i uživa u ukusnoj hrani. Ovdje vam je potrebno tako malo sastojaka, a rezultat je za 5.


Sastojci

Pile
1 cijelo pile
1 šaka soli


Priprema

Sve što je potrebno za ovakvo ukusno pripremljeno pile jesu pile i sol. Pile dakle operite i posušite krpom.
U lim za pečenje (bez ijedne kapi masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati prsima.
Položite pile u lim i to tako da polegnete pile prsima na sol. Pritisnite da dobro prilegne.
Uključite pećnicu na 180 st. C i zaboravite na pile 1 sat. Nema polijevanja, dolijevanja, prelijevanja, okretanja. Ništa. Nakon sat vremena (ako je pile teže iznad kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta) pile je pečeno.
Izvadite ga, prohladite, izrežite (kosti se same odvajaju od mesa) poslužite.
PosluživanjeSlužiti uz sezonsku salatu i uobičajene priloge po želji, grašak, brokula, mahune, krumpir…

Nema komentara:

Objavi komentar