Sastojci:
- 1,5 L Mlijeka
- 14 kas. Secera
- 5 Dolcela Pudinga od Karamele*
- 250 gr. Putera
- 500 gr. Slaga
- 500 ml. Kisele Vode
- 600 gr. Turskog Keksa Petitbeurre
Priprema:
Odvojiti 2 dl. mlijeka i dodajte 5 vrecica pudinga i dvije kasike secera. Ostaviti sa strane.
Ostatak secera (12 punih kasika) istopiti da se dobije karamel i u to dodati vrelo, prijethodno ugrejano, mlijeko. Kad se sve dobro sjedini i provri, dodati smjesu sa pudingom. Kuhati dok se ne zgusne.
Ostavite puding da se ohladi i sjedinite sa izmiksanim puterom.
Posebno umutite 500 gr. slaga sa kiselom vodom.
Zatim redajte tortu u tepsiju (35 x 25 cm.): Keks, Fil, Slag - Keks, Fil, Slag itd. Tako napraviti 4 reda i obloziti tortu sa slagom.
Ostavite tortu par sati da se dobro ohladi i da se ukusi sjedine!
Posluživanje:
*Umjesto 5 pudinga Karamele, mozete koristiti 5 Dolcela pudinga od Vanilije i koristiti 15 kas. secera namjesto 14.
http://domaci-kuhar.blogspot.com/
Nema komentara:
Objavi komentar