Pages - Menu

petak, 8. svibnja 2015.

KEKS MONTANICA BEZ PEĆNICE BEZ MIKSERA GOTOVA ZA TREN






jednostavan brz ljetni kolač,s podlogom od keksa i dvije kremice,jedna bijela a druga tamna,nije vam potrebna pećnica a ni mikser,dobro ohladite i uživajte,)))

PODLOGA OD KEKSA;

 250g. petit-beurre keksa/s maslacem
Krema 1.

 1 l. mlijeka
 120g. škrobnog brašna/gustina
 1 vanilin šećer
 120g. šećera
 120g. maslaca/zvjezdinog za kreme
Krema 2.

 

 500ml. slatkog vrhnja/za šlag
 200g. kvalitetne tamne čokolade
 100g. mliječne čokolade/milka ili po ukusu
  par žlica šećera u prahu/ako volite slađu kremu
  aroma ruma po ukusu
Priprema

 
KREMA 1.
stavite da se zagrije mlijeko,pomiješano s rumom.
u drugoj posudici izmiješajte šećer s gustinom,i s malo hladnog mlijeka,da dobijete gustu smijesu,bez-grudica.Kada mlijeko proključa,ulijte lagano smijesu ,i miješajte cca- 2 minute,u vruću kremu dodajte maslac,i sve dobro izmiješajte.Prelijte preko složenih keksa.
Krema 2.
za drugu kremicu na laganoj vatri,zagrijavajte slatko vrhnje,dodajte nasijeckane čokolade,pa kad se otope,prelijte preko prve kreme,ostavite da se ohladi i stisne.
Posluživanje

da bi vam kolač bio čvršći i ljepše se rezao,za podlogu složite dva reda keksa,a posudu prije slaganja premažite lagano uljem,da se prvi sloj keksa,lijepo formira i da vam keksi ne "hodaju" po posudi,kada prelijete prvu bijelu kremicu...
kekse prije slaganja natopite s mješavinom mlijeka i ruma..



Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar