četvrtak, 5. veljače 2015.

Strastveni poljubac




BISKVIT

5 jaja
6 žlica smeđeg šećera
5 žlica oštrog brašna
1 žlica gustina
3 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
180 ml ulja
½ žličice soli

KREMA
1 bjelanjak
1 žličica šećera
2 žlice jogurta
20 malina
ŠLAG
2.5 dl vrhnja za šlag

Priprema

Za biskvit bjelanjcima dodajte sol i istucite čvrst snijeg.
Šećer i žumanjke istucite, dodajte im ulje, a zatim i brašno, gustin, kakao prah i prašak za pecivo. Smjesu dobro izmiješajte električnim mikerom dok ne postane gusta i ljepljiva.

Čvrst snijeg lagano umiješajte u smjesu.
Lim za pečenje obložite pek papirom i u nj rasporedite smjesu. Prvih 10 minuta pecite na 160°C, a zatim pojačajte temperaturu na 180° narednih 15 minuta.

Za pripremu kreme izmiksajte šećer i bjelanke dok ne postanu čvrsti. U to umiješajte jogurt.
Maline pospite s malo šećera i ostavite neko vrijeme na sobnoj temperaturi dok ne puste sok.
Bjelanjcima dodajte maline i lagano promiješajte žlicom.

Kad je biskvit pečen ravnomjerno ga premažite kremom pospite čokoladnim mrvicama.
Vrh kolača premažite šlagom. Ukrasite ga ostatkom malina i čokoladnim preljevom i po želji dodajte nekoliko svježih borovnica.

U slast!

0 komentari:

Objavi komentar