ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

Baršunasta srca


Kada putujemo na valovima hrane i emocija, baršunasta srca su nezaobilazna
stanica. A kada se jednom na njima zaustavimo, dalje ne idemo dok ih u
potpunosti ne pojedemo i pretočimo nešto medenih emocija i u naša srca.

Sastojci

75 g maslaca
200 g Meda bagrem Podravka
100 g šećera
1 jaje
40 g kakaa
400 g Pšeničnog glatkog brašna
 1/2 žličice klinčića u prahu
 1/2 žličice cimeta u prahu
malo naribanog muškatnog oraščića
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
2 žlice Pekmeza od šljiva Podravka
Za čokoladnu glazuru:
200 g čokolade
80 g maslaca


Priprema


1. Maslac, med i šećer zagrijavajte na niskoj temperaturi da se otope.
2. Pripremljenoj smjesi umiješajte jaje, kakao, brašno pomiješano s klinčićem, cimetom,
muškatnim oraščićem i praškom za pecivo. Zamijesite tijesto i ostavite ga stajati oko
sat vremena u hladnjaku.
3. Tijesto razvaljajte malo deblje, pomoću kalupa izrežite srca i pecite u pećnici
zagrijanoj na 175°C oko 10 minuta.
4. Ohlađena srca namočite u glazuru od čokolade i položite na rešetku da se čokolada
stvrdne, a zatim ih spojite pekmezom.
5. Kolačiće čuvajte u kutiji nekoliko dana da omekšaju.


Posluživanje


Baršunasta srca poslužite uz topli napitak ili svečano uz čašu šampanjca.
Savjet
Kolačiće možete ostaviti i kao srca bez da ih spajate.


www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar