Domaći losion od peršinovog lista i limuna (ili jabučnog octa) pomoći će vam da izbijelite i očistite kožu lica od pigmentacijskih mrlja, pjega i vratite si zdravi ten.
Peršinov list je bogat vitaminima i mineralima, a njegov sok sadrži eterična ulja s visokim sadržajem kalija i mangana.
Liječnici narodne medicine ga preporučuju i kao lijek protiv groznice, bolesti bubrega, bolesti mokraćnih puteva, dijabetesa, upale očiju, pa čak i impotencije.
U kozmetici list peršina uvijek je bio poznat po svojim izbjeljujućim i regenerativnim svojstvima. On odlično otklanja crvenilo kože, iritacije i otok, izbjeljuje kožu, osvježava i tonizira.
Štiti je od pojava bora. Odličan je i za njegu osjetljivog područja oko očiju. Pomaže u eliminiranju akni i mitesera.
Možete vrlo lako sami pripremiti losion od peršinovog lista i koristiti ga svakodnevno za njegu lica.
Losion se preporučuje za masnu i mješovitu kožu lica.
Sastojci:
– 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista (može i 2 žlice suhog)
– 1 žličica limunovog soka ili jabučnog octa
– 200 ml vode
Priprema:
2 žlice nasjeckanog svježeg (ili suhog) pešinovog lista preliti sa 200 ml kipuće vode i kuhati na tihoj vatri 15 minuta.
Skinuti sa štednjaka i ohladiti.
Poslije procijediti i dodati 1 čajnu žličicu soka od limuna ili jabučnog octa.
Preliti u staklenu bočicu.
Čuvajte ga u hladnjaku 5-6 dana.
Poslije napravite novu dozu, ili napravite veću mjeru i zamrznite u posudici za pravljenje kockica leda.
Korištenje:
Koristite losion za kožu lica ujutro i navečer.
Ovaj domaći losion odlično sužava pore na licu, čisti i izbjeljuje kožu.
Zahvaljujući jedinstvenim svojstvima peršina, pomaže nestajanju pjega i pigmentacijskih mrlja i povratku sjajnog i čistog tena.
Koristeći ga svakodnevno, već nakon mjesec dana, pjege i mrlje s lica će nestajati.
Za oči
Ako se želite oslododiti podočnjaka i crvenila očiju, napravite isti losion, ali bez dodatka limunovog soka.
Blaznice vate natopite ovim losionom i stavljajte na oči ujutro i uvečer ostavljajući da djeluju 5 minuta.
Izvor: uspesnazena.com
0 komentari:
Objavi komentar