Za sve makoljupce jedna prefina torta.Prvo nisam znao kako je nazvati pa sam pogledao u engleski rječnik kako se kaže mak i evo imena… Pošto je poznato da je mak opijat pazite na količinu pojedene torte da ne postanete ovisnici :-)
Poppy torta
Sastojci
BISKVIT
20 dag mljevenog maka
20 dag smeđeg šećera
2 dcl mlijeka
7 jaja
20 dag margarina
10 dag grožđica
1 limun
1 vrečica vanilin šećera
0,5-1dcl ruma za kolače
BIJELA KREMA
2,5 dcl mlijeka
5 dag oštrog brašna
25 dag maslaca ili margarina
20 dag šećera u prahu
2 vrečice vanilin šećera
ČOKOLADNA GLAZURA
3 žlice vode
2 žlice šećera u prahu
15 dag čokolade za kuhanje
10 dag margarina
Priprema
Vrijeme pripreme:
60 min
Prvo zavrijte mlijeko s smeđim šećerom i u to dodaj te mljeveni mak i još lagano promiješajte te ohladite
Odvojite žumanjke od bjelanjaka te u žumanjke dodajte maslac i šećer te pjenasto izmiksajte
Zatim u tu smjesu dodajte ohlađeni mak ,grožđice koje ste namakali u rumu, limunovu koricu i limunov sok te sve to lijepo izmiješajte ta dodajte snijeg od bjelanjaka i sve to lijepo objedinite
Dobivenu smjesu stavite u okrugli kalup koji ste namazali maslacom i posuli brašnom i ispečite biskvit na temperaturi od 180°C oko 40 minuta. S čačkalicom provjerite da li je dovoljno pečeni.
Pečeni biskvit prerežite na tri djela i premažite bijelom kremom…
Bijelu kremu napravite tako da brašno razmutite s malo hladnog mlijeka i to dodajte u vruće mlijeko nakratko prokuhajte da se zgusne.
Mikserom pjenasto izmješajte maslac ili margarin, dodajte mu šećer u prahu i vanilin šećer te žlicu po žlicu ohlađene smjese mlijeka i brašna
Biskvitne kore premažite bijelom kremom
Kada je gotova torta prelijte tortu čokoladnom glazurom koju ste napravili tako da vodu šećer i čokoladu rastopite na pari i dodajte zatim margarin te time prelijete kolač.
Posluživanje
Možete je ukrasiti šlagom, ali dovoljna je i sama po sebi.
Malo su mi se kore trgale pa presjek baš nije sjajan ali je zato okus fenomenalan.
Uživajte u okusu maka!!!
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar