subota, 31. siječnja 2015.

DIRLJIVO: Preleteo pola sveta da bi se slikao sa dečakom koji boluje od iste bolest


Čovek koji ceo život živi sa Traher-Kolinsovim sindromom, odlučio da proputuje celu Australiju kako bi se susreo sa što više dece koja imaju istu bolest

Britanac Jono Lankaster (30) boluje od retkog sindroma Traher-Kolins, koji sprečava organizam da potpuno razvije kosti lica i lobanje. On je odlučio da proputuje preko pola planete, skroz do Australije, kako bi upoznao dvogodišnjeg dečaka Zaharija koji boluje od istog sindroma.
Inače, ovaj čovek  je rešio da proputuje celu Australiju kako bi se susreo sa što više dece koja boluju od iste strašne bolesti. Zaharijeva majka Jona ga je pronašla na Fejsbuku i pozvala u posetu, u ime svog sina i čitave porodice.

- Jono je za nas slavna osoba i velika nam je inspiracija. Kada je rekao da će da dođe u Australiju, bili smo presrećni što će Zahari da ga upozna - rekla je dečakova majka. Voleo bih da sam, kad sam bio mlad, mogao da razgovaram sa nekim ko se nosi s tim problemom. Nekog ko ima posao, partnera i ko bi mogao da mi kaže: “Ja sam ovo postigao, možeš i ti” – rekao je Jono koji je odlučio da obiđe i Novi Zeland.On redovno objavljuje fotografije na društvenim mrežama sa decom koja imaju isti problem.

Izvor: telegraf.rs

0 komentari:

Objavi komentar