četvrtak, 29. siječnja 2015.

Havana torta


Ovo je moja verzija havana torte, brza lagana za napravit, jednostavna i
jaaaako ukusna !!!

Autor: dianamakarska

 30min Jednostavno


Sastojci
tijesto
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
malo praška za pecivo
krema
1/2 l mlijeka
1/2 l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
15 dkg šećera
1 kesica želatine u prahu od 10gr
15 dkg poprženih lješnjaka
15 dkg napolitanki sa lješnjacima (jadro)

Priprema
1. ugrijat peć na 160°C
2. Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko
15-ak min.
3. Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag
4. Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko
vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili
stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama
na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
5. Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)
6. Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga),
jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)

Posluživanje
Ako se ipak odlučite za slojeve (tj. redove između kreme)...podijelite kremu na tri dijela ..
Stavite prvi dio kreme na biskvit i pospite smjesu od lješnjaka i keksa, stavite koji min. u
led (samo da se malo stegne da vam se ne pomiješa drugi sloj kreme i keksa), to ponovite
još jedan put s tim da završite sa lješnjacima i keksom ...ili kako volite možete imat dva
sloja lješnjaka i keksa i završit sa kremom ;)

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar