četvrtak, 29. siječnja 2015.

Najjednostavnije Princes krafne


Sigurna sam da na ovim stranicama ima mnogo receptića za princes krafne ali
evo i ja se pridružujem :))

Autor: Yaja

Sastojci
Tijesto
2.5 dl vode
1 poravnata žličica soli
12 dag margarina
15 dag brašna
5 jaja (ako su veća 4)


Krema
3 žumanjka
8 žlica šećera
4 žlice brašna
1 puding od vanilije
1 l mlijeka
3 bjelanjka
1 vanilin šećer

Bijela krema
2 dl slatkog vrhnja

Ukras
šećer u prahu

Priprema
1. Tijesto:
 Zakuhati vodu, sol i margarin. U dobivenu tekućinu odjednom dodati brašno. Brzo
miješati dok se ne dobije sjajna kugla. Skinuti s vatre. U mlako tijesto umiješati jedno
po jedno jaje. Miješati dok se ne sjedini.
2. Nadjev:
 Žumanjca, šećer, vanilin šećer, brašno, puding i mlijeko (2.5 dl) umutiti. Posebno
staviti kuhati 7.5 dl mlijeka, a kad zavrije ulij pripremljenu smjesu (jaje, šećer, brašno,
puding). Kuhati dok se ne zgusne. Skini s vatre i nakon par minuta lagano umiješaj
snijeg od bjelanjaka.
3. Redsoljed izrade:
 1. Na nauljeni lim vrećicom za ukrašavanje istisnuti kuglice veličine oraha (a za
labudove u obliku srcolikog lista). Peći 15-20 min na temperaturi od 225°C. Za vrijeme
pečenja, pečnicu NE OTVARATI. Ako radite labudove ukrasnom vrećicom izraditi vratove
labudovima u obliku upitnika.
4. Ohlađeno tijesto prerezati na pola.
5. Donji dio tijesta puniti nadjevom pomažući se špricom za kolače. 


www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar