četvrtak, 29. siječnja 2015.

Napokon otkriveno kako se rade najpopularniji krumpirići na svijetu


  
Iako su, prema anketi kojoj je proveo Forbes, McDonald'sovi prženi krumpirići najpopularnija fast food hrana na svijetu, mnogi su skeptični oko načina proizvodnje istih. Upravo zato je taj divovski lanac brze hrane odlučio pokazati kako se rade njihovi krumpirići.


Bivši član popularne ekipe Mythbusters, Grant Imahara, imao je prilike pratiti proizvodnju McDonald'sovih krumpirića, sve od 'polja pa do stola'.

McDonalds je, tako, krenuo u svoju 'iskrenu' reklamnu kampanju, u kojoj malo-pomalo otkriva kako se rade pojedina jela koja se nalaze na njihovom meniju, a sve videe objavljuju na svojoj YouTube stranici.


KAKVO IZNENAĐENJE Nikad ne biste pogodili što je izvrsna zamjena hrani iz dostave
U videu koji prati proces proizvodnje smrznutih krumpirića potvrdili su da ne koriste GMO krumpir. No, najveće olakšanje od svega je da se ti krumpirići zaista rade od - krumpira.

Osim toga, otkrili su gotovo sve sastojke koje se koriste u proizvodnji, a ima ih 19, uključujući ulja, soli, dekstrozu (šećer) i razna sredstva za očuvanje zlatne boje.

Jedan od sastojaka, takozvano 'sredstvo protiv pjenjenja', odnosno protiv curenja ulja s krumpirića navodno je potpuno bezopasan i koristi se također u kozmetičkim proizvodima.Magazin.hr

0 komentari:

Objavi komentar