Čokolada nam treba, da podignemo hormone sreće, a obilje slatke sreće
pronaći ćete u ovom modeliranom kolaču.
Autor: coolinarika
Sastojci
Za biskvit:
160 g šećera
120 ml ulja
60-100 g Džema extra šumsko voće Podravka
120 g Oštrog brašna Podravka
60 g Gussnela Dolcela
1 Prašak za pecivo Dolcela
2 Vanilin šećera Dolcela
35 g kakaa
250 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
Za dekoraciju:
25 g maslaca
100 g čokolade
1 Šlag pjena Dolcela
125 ml mlijeka
Priprema
1. Izmiješajte šećer, ulje i džem. Pomiješajte brašno s Gussnelom, dodajte prašak za
pecivo, vanilin šećer i kakao.
2. U smjesu od brašna umiješajte netom pripremljenu smjesu s džemom te mlijeko
pomiješano sa slatkim vrhnjem.
3. Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (10×25×7 cm).
4. Kolač pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
5. U otopljeni maslac dodajte čokoladu i rastopite je, pa tom glazurom prelijte još topao
kolač.
Savjet
Po želji kolač možete ukrasiti i voćem.
Izvor : www.coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar