nedjelja, 18. siječnja 2015.

Sočni čokoladni kolač


Čokolada nam treba, da podignemo hormone sreće, a obilje slatke sreće
pronaći ćete u ovom modeliranom kolaču.

Autor: coolinarika


Sastojci

Za biskvit:
160 g šećera
120 ml ulja

 60-100 g Džema extra šumsko voće Podravka
120 g Oštrog brašna Podravka
 60 g Gussnela Dolcela
1 Prašak za pecivo Dolcela
2 Vanilin šećera Dolcela
35 g kakaa
250 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja

Za dekoraciju:
25 g maslaca
100 g čokolade
1 Šlag pjena Dolcela
125 ml mlijeka

Priprema
1. Izmiješajte šećer, ulje i džem. Pomiješajte brašno s Gussnelom, dodajte prašak za
pecivo, vanilin šećer i kakao.
2. U smjesu od brašna umiješajte netom pripremljenu smjesu s džemom te mlijeko
pomiješano sa slatkim vrhnjem.
3. Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (10×25×7 cm).
4. Kolač pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
5. U otopljeni maslac dodajte čokoladu i rastopite je, pa tom glazurom prelijte još topao
kolač.
Savjet
Po želji kolač možete ukrasiti i voćem.



Izvor : www.coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar