ponedjeljak, 23. veljače 2015.

Brzi hleb,koji se ne mesi







O hlebu,koji se ne mesi je pisano dosta i skoro da svi znaju za tu vrstu hleba.
Prvi put sam jela taj hleb pre 4-5 godina,gde sam prvi put videla recept na
Serbian Cafe-u od članice sa nikom Draganessa,Živkica nam ga je donela, a
onda mi je i pokazala kako se to radi.Pravila sam ga u to vreme puno puta, ali
jednostavno sam zaboravila na njega. Ovo je isto hleb koji se ne mesi, ali za
mnogo kraće vreme ćete dobiti jako ukusan hleb,pa probajte.





Sastojci 4 osobe

675 g brašna
550 ml tople vode
7 g kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera



Priprema

1. U manju zdelicu staviti 125 ml vode, kašičicu šećera i suvi kvasac izmešati i ostaviti da
nadođe. U veću posudu za mešenje staviti 675 g brašna i 2 kašičice soli i sve
izmešajte,dodajte nadošli kvasac i sa viljuškom počnite da sjedinjujete brašno sa
vodom, dodavajući vodu po malo. Kad ste utrošili svu vodu sve dobro sjedinite,testo će
vam biti jako lepljivo.Isipajte ga na radnu površinu, pobrašniti dno posude vratiti testo
nazad i pobrašniti ga i odozgore. Pokriti sa providnom folijom i ostaviti da raste oko sat
i po vremena.

2. Uključiti rernu na 250*C u jednu tepsiju sipati oko litar vode i staviti na donju rešetku
da se voda zagreva zajedno sa rernom
.
3. Naraslo testo istresti na pobrašnjen papir za pečenje. Podeliti testo na pola i pomoću
vrlo malo brašna oblikovati u veknice. Veknice raseći gore sa žiletom ili veoma oštrim
nožem i zajedno sa papirom za pečenje prebaciti na pleh u kome ćete peći
.
4. Staviti u rernu i peći deset minuta zajedno sa tepsijom u kojoj je voda, izvaditi tepsiju
sa vodom, posle deset minuta i peći još 15 do 20 minuta,ili dok ne dobijete lepu rumenu
koricu. Ohladiti na žici i poslužiti.

5. Prijatno!!!!

Posluživanje
Još jedna, duža verzija, hleba koji se ne mesi je od DajaneD Ako vidite da je testo previše
retko, dodajte još kašiku dve brašna,ovo je samo zato što nisu sva brašna ista.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar