ponedjeljak, 9. veljače 2015.

ČOKO - MASCARPONE torta


Moja idealna kombinacija mascarpone sira, čokolade i lješnjaka. Nešto kao
fererro torta.

Autor: goga-s

 Srednje zahtjevno

Sastojci
BISKVIT: 130g margarina
300g šećera
3 jaja
120ml mlijeka
50g gorkog kakaa
2 žlice čvrstog jogurta
1/2 praška za pecivo
140g brašna
1 vrećica pudinga od lješnjaka
MASCARPONE KREMA: 500g mascarpone sira
200ml vrhnja za šlag
1 kremfix
50g šećera u prahu

ČOKO-LJEŠNJAK KREMA 200ml vrhnja za šlag
80g čokolade sa komadićima lješnjaka
100g čokolade za kuhanje
JOŠ POTREBNO: 200ml vrhnja za šlag za premazati tortu
još jedna količina ČOKO- LJEŠNJAK kreme za preliti tortu
Priprema
1. BISKVIT: brašno, prašak za pecivo, kakao i puding prah pomiješati. U drugoj posudi
izmiješati margarin i šećer, dodati jaja i dobro izmiješati. Zatim dodati pola količine
brašna sa pudingom i pola količine mlijeka, izmiješati te dodati drugu polovicu brašna i
mlijeka. Na kraju dodati jogurt i sve dobro izmiješati. Smjesu izliti na podmazan i
pobrašnjen kalup promjera 28cm. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180
stupnjeva oko 45 min. Ohlađen biskvit izvaditi iz kalupa, prerezati i jedanu polovicu
staviti na tanjur za torte i oko njega staviti obruč.
2. MASCARPONE KREMA: Vrhnje za šlag sa kremfixom umutiti u čvrsti šlag i dodati
mascarpone i šećer te lagano izmiješati( ne predugo).
3. ČOKO- LJEŠNJAK krema: Obje čokolade otopiti u vrhnju za šlag na pari. Ostaviti da se
ohladi.
4. SLAGANJE TORTE: Prvu polovicu biskvita pošpricati mlijekom i staviti pola mascarpone
kreme. Na nju staviti čoko- lješnjak kremu pa drugu polovicu mascarpone kreme. Na
kraju staviti drugu polovicu biskvita, pošpricati mlijekom i ostaviti par sati u frižideru da
se kreme stisnu( a može i preko noći). Kada se kreme dobro stisnu, maknuti obruč,
premazati tortu sa šlagom i preliti čoko-lješnjak kremom.
5. VAŽNO: Znači treba nam dupla količina ČOKO-LJEŠNJAK KREME. Ne treba raditi odmah
duplu količinu jer torta se preljeva kada se sve dobro ohladi, stisne, a to se može
www.coolinarika.comČOKO - MASCARPONE torta
napraviti i drugi dan.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar