utorak, 17. veljače 2015.

Fina krem torta

Fina krem torta




Ovo je bas ukusna torta :)...cesto je pravim kad bih htela nesto na brzinu,a
takodje je pogodna i za slavlja.Jos moram reci da mi jedna od najtrazenijih
torti medju prijateljima :).

Autor: tashka
 Jednostavno

Sastojci

za biskvit
5 jaja
300 gr secera
5 kasika vruce vode
250 gr brasna
pola kesice praska za pecivo
za vanila kremu
2 jaja
5 kasika secera
5 kasika brasna ili gustina
2 kesice vanilin secera
150 gr putera
oko 100 gr secera u prahu
za ukras
slag,umucena slatka pavlaka,mleveni orasi,bademi
dzem od jagoda



Priprema
1. Izmutiti 5 belanaca u cvrst sneg,a u drugoj posudi za mucenje staviti 5 zumanaca,300 gr
secera i 5 kasika vruce vode.Mutiti dok se masa ne zgusne.
2. Dodati zumancima 250gr brasna,izmesanim sa pola kesice praska za pecivo i lagano
umesati sneg od belanaca.
3. Pecnicu zagrejati na 180.Masu izliti u kalup (moj je 26 cm) oblozen papirom za pecenje
ili podmazan i posut brasnom.Peci nekih 25-30 minuta.Sve zavisi od pecnice...mozda ce
trebati manje,mozda vise...proveriti najbolje cackalicom.
4. Ohladiti tortu i za to vreme pripremiti fil: 1/2 l mleka staviti da zakuva,pazeci da ne
zagori.Za to vreme u manjoj posudici izmutiti 2 jaja sa 5 kasika secera,5 kasika brasna i
2 vanilin secera.Ako je masa gusta dodati malo provrelog mleka i izmesati.Tu masu
izruciti u mleko i skuvati krem.Ohladiti.
5. Posebno umutiti 150 gr putera sa kolicinom secera po zelji (ja stavim oko 100 gr) i u to
dodati ohladjeni krem i sve zajedno mikserom lepo umutiti,da se dobije glatka krema.
6. Ohladjeni biskvit prerezati na 3 dela,kremu takodje rasporediti u 3 posudice i filovati
tortu.Svaku koru prethodno premazati dzemom od jagoda ili nekim drugim po
zelji,vazno da ima kiselkasti ukus,vanila krem,kora...itd.Zavrsiti korom i ostatkom fila
premazati koru odozgo i sa strane.
7. Torta se moze ukrasiti po zelji slagom,posuti mlevenim bademima ili orasima...ovako ili
www.coolinarika.comFina krem torta
onako,torta ima izvanredan ukus :).
8. Tortu malo ohladiti...par sati je dovoljno i onda naravno uzivati :).

Posluživanje
Ako se zeli vise kreme,moze se napraviti jedna i po mera za kremu. Umesto vanila
kreme,mogu se skuvati 2 vanila pudinga u 1/2 mleka,zasladiti po ukusu,ohladiti i onda
pomesati sa puterom.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar