nedjelja, 15. veljače 2015.

MEKANE K'O DUŠA: Recept za palačinke koji uvijek uspijeva




Priprema smjese za palačinke trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no činjenica je da brojnima zadaje glavobolje. Mekane, pjenaste i rahle palačinke teško je postići ukoliko nemate dobru tavu i dobar recept. Kad jednom isprobate ovaj recept, uvjerit ćete se da vam bolji i jednostavniji nikad neće zatrebati.

Sastojci:

3 jaja,
250g brašna (pola glatkog i pola oštrog) ,
350 ml mlijeka ,
1 dcl mineralne vode ,
malo soli ,
2 žličice ulja,
pola žličice ruma


Priprema:

Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte.
Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja.
Ako vam se smjesa čini gusta razrijedite je mineralnom vodom.

Izvor: Zadovoljna.hr

0 komentari:

Objavi komentar