Fantasticne kocke sa makom.
Kora sa makom ( x2)
3 belanca
3 kašike šećera
50 g mlevenog maka
1 krcata kašika oštrog brašna
1 kašika ruma
1 kafena kašičica praška za pecivo
Bela kora:
3 belanca
3 kašike šećera
3 kašike mekog brašna
2 kašike ulja
1 kašika ruma
1 kafena kašičica praška za pecivo
Fil:
700 ml mleka
200 g bele Milke
100 g šećera
9 žumanaca
1 puding ukusa slatke pavlake
2 kašike oštrog brašna
250 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
Za koru od maka umutiti čvrst sneg od belanaca, dodati šećer i još kratko mutiti. Umešati sve suve sastojke i promešati varjačom dok se ne sjedine sa snegom. Na kraju dodati rum i još jednom kratko izmešati. Premazati smesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 150*C – paziti da kore ostanu svetle! Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, belom korom…
U mleku rastopiti belu čokoladu i zakuvati sve ostale sastojke. Žumanca prethodno treba penasto umutiti sa malo toplog mleka, potom umešati šećer sa praškom za puding i brašnom.
Kuvani fil prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti,dobro ohladiti.
Čvrsto umutiti slatku pavlaku i umiksati ga u prethodno razrađen fil te dodati pripremljeni želatinu. Fil podeliti u 3 jednake zdelice i filovati kore – bela ide u sredinu. Posipati makom.
Ohladiti preko noći.
Prijatno!
izvor: zenskikutak.rs
0 komentari:
Objavi komentar