nedjelja, 15. veljače 2015.

Mislite da vas svekrva ne voli? Provjerite!Mislite da vas svekrva ne voli? Provjerite!


Iako su sve snahe vjerovatno prošle razne testove kojih nisu ni bile svjesne, neki znakovi odobravanja pokazuju da su uspjele u teškom zadatku – da zadive svekra i svekrvu.

Svekrve su često etiketirane kao nametljive i zahtjevne, a snahe kao površne, nevješte, nesposobne. Ipak koliko god loše zvučalo i koliko god različitih mišljenja na ovu temu imali, moramo da se složimo da ima i lijepih primjera koji dokazuju da i najkompleksniji odnos uz obostrani trud može da uspije. Iako su sve snahe vjerovatno prošle razne testove kojih nisu ni bile svjesne, neki znakovi odobravanja pokazuju da su uspjele u teškom zadatku – da zadive svekra i svekrvu.

Vrlo je jednostavno vidjeti da li im se sviđate ili ne. Evo nekih znakova koji otkrivaju njihove simpatije.

1. Žele vas blizu sebe

Pravila pristojnosti nalažu da vas uljudno pozdrave i popričaju s vama kada dođete u posjetu, ali ako vas redovno pozivaju i još žele da komuniciraju s vama, na dobrom ste putu. Ukoliko mama vašeg partnera želi da vas nauči novom receptu, a tata vas zove da s njim pogledate nešto na televiziji, vjerovatno im je prijatno s vama u društvu i žele vas pored sebe.

2. Dobijate poklone

Ukoliko se sjete vašeg rođendana i za praznike vas obraduju nekom lijepom sitnicom, koja još pritom otkriva da su se potrudili i potražili ono što volite, to je definitivno dobar znak da ste ih osvojili.

3. Uvijek ste pozvani

Kada njegova tetka ili ujak slave rođendan, njegova mama vas uvijek obavijesti i želi da dođete na zabavu. Očigledno joj se sviđate i želi da vas predstavi ostatku porodice. Još ako vas uhvati pod ruku smješkajući se, sasvim sigurno odobrava izbor svog sina i želi da se vama pohvali.

4. Govore lijepe stvari o vama kada niste prisutni

Ukoliko vam dečko ili neko od ostatka porodice kaže da njegovi mama i tata uvijek pričaju samo najbolje o vama, to je sigurno čvrst dokaz da im se sviđate. Govoriti lijepo o nekome koga nema je sigurno znak prihvatanja i odobravanja.

5. Uključili su vas i pričaju pred vama i neke svoje tajne

Osjećate se uključeno u njihov porodični život. Podijelili su s vama poneku porodičnu tajnu i još ričaju o vašoj zajedničkoj budućnosti s njihovim sinom. Ovo bi svakako trebalo da vam laska. Dokazuje da vas prihvataju, shvataju ozbiljno i odobravaju.

6. Na vašoj su strani

Toliko ste im se svidjeli i ne žele da vas izgube, pa se i te kako trude da njihov miljenik pravilno postupi. Ukoliko vas čuju da se svađate i nakon toga se zauzmu za vas, vjerujte da su vas potpuno prihvatili i žele da vaša veza uspije.

7. Pišu vam poruke i zovu vas

Njegova mama vas ponekad nazove bez očiglednog razloga, samo kako bi s vama malo popričala. Sjeti vas se i pošalje vam poruku čak i kada nije neka godišnjica ili važan datum. Samo da vam kaže kako je naišla na sniženje ili novi frizerski salon. Ako se ovo događa, definitivno u njoj imate saveznika.

Ali, bez obzira na ove lijepe ili neke druge manje lijepe znakove, kada njegovi roditelji vide koliko volite i cijenite njihovog sina svakako bi trebalo da vas prihvate i uvaže. Važi i obrnuto, naravno.

Izvor: kolektiv.me

0 komentari:

Objavi komentar