nedjelja, 8. veljače 2015.

Napravite pastu kao pravi Italijan


 Italijanska kuhinja je jedna od najpopularnijih u svetu, ne samo zato što je najukusnija već i zbog brze i jednostavne pripreme jela.

Za pripremu tradicionalnih italijanskih pasti, pored namirnica i dobre volje, nisu vam potrebne preterane kulinarske sposobnosti. Da bi ste ušli u svet italijanske kuhinje i stekli osnovne tehnike i rutine kuvanja bitno je da počnete od jednostavnih ali ukusnih jela. Jedna od takvih je pasta Sorrentina.



Za pripremu Sorrentine potrebno je: maslinovo ulje, so, biber, jedan čen belog luka, jedan veći paradajz, 60gr mocarela sira, sveži bosiljak, 120 grama suve paste.

Način pripreme

U ključalu vodu koju ste prethodno posolili stavite pastu. Kuvajte je tačno onoliko vremena koliko je proizvođač preporučio. Za vreme dok se pasta kuva, sitno iseckajte beli luk, ogulite paradajz i iseckajte ga na kocke prečnika oko 2 centimetra, na iste tolike kocke iseckajte i mocarela sir. U zagrejan tiganj sipajte malo maslinovog ulja i zajedno dodajte beli luk i paradajz, posolite i pobiberite. Ne dinstajte duže od jednog minuta. Nakon toga, u tiganj dodate kuvanu pastu i kockice mocarele. Sklonite tiganj sa šporeta i dodajte sitno seckani bosiljak. Promešajte da se sastojci sjedine i mocarela počne da se topi.



Brzo, jednostavno i ukusno. Bon appetit!

kliker.tv

0 komentari:

Objavi komentar