nedjelja, 22. veljače 2015.

OČISTITE PLUĆA OD TOKSINA: Evo koje namirnice vam mogu pomoći u tome!

OČISTITE PLUĆA OD TOKSINA: Evo koje namirnice vam mogu pomoći u tome!Ako već ne možete da se odreknete cigareta, bez obzira koliko znate o svim štetnim posledicama koje ono sa sobom nosi, barem smanjite šansu od oboljevanja od raka. Postoje brojni načini kako pluća možete da očistite od katrana i na taj način smanjite rizike od pojava infekcija.

OČISTITE PLUĆA OD TOKSINA: Evo koje namirnice vam mogu pomoći u tome!
Određene namirnice itekako mogu da pomognu da malo pročistite pluća. Imajte na umu da pluća ne možete u potpunosti očistiti samim konzumiranjem ovih namirnica, ali se barem u određenoj meri možete osloboditi toksina.

Evo koje su to namirnice:

Kukuruz šećerac je namirnica koja sadrži beta-kriptoksantin za koji se smatra da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans. Sa druge strane, imajte na umu da je većina ovog kukuruza u radnjama zapravo GMO, pa konzumirajte isključivo onaj za čije ste poreklo u potpunosti sigurni.

Selen je jako moćan antioksidans, a brazilski orašćići su najbolji izvor selena u hrani.

Luk je takođe dobar čistač pluća. I beli i crni luk sadrže stvari koje imaju antikancerogeno delovanje. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti, među kojima su infekcija i rak pluća. .

Đumbir kao prirodan lek i namirnica koja će vam pomoći u odbrani od zloćudnih oboljenja. Ovo je još jedno snažno sredstvo za “izbacivanje” toksina iz pluća. Možete piti čaj od korena đumbira i na taj način ćete sebi olakšati disanje, a komadić đumbira možete da pojedete i uz obrok.

Pomorandže takođe sadrže i kriptoksantin koji preventivno deluje protiv raka pluća.

Kopriva je biljka prepuna gvožđa, a vrlo je korisna i kao sredstvo za dezinfekciju pluća i borbu protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica se tradicionalno koristi za ispiranje usta i grla, ali može vam biti i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.


pressonline.rs

0 komentari:

Objavi komentar