ponedjeljak, 9. veljače 2015.

Topla voda i limun za početak dana




Limun je voće koje ima mnoge zdravstvene prednosti. Sadrži vitamin C, vitamine B kompleksa, kalcij, željezo, magnezij, kalij i vlakna. Sok od limuna može naštetiti zubnoj caklini stoga je važno razrijediti ga vodom. Preporučuje se piti toplu vodu s limunom 15-30 minuta prije doručka. To će vam donijeti sve prednosti limuna, a neke od njih vam donosimo u nastavku.



Kako piti vodu s limunom?

Za one koji imaju manje od 68 kilograma, dovoljno je iscijediti pola limuna u čašu tople vode. Za osobe koje imaju više od 68 kg, potreban je sok od cijelog limuna. Može se, naravno, koristiti više ili manje, ovisno o vašem osobnom ukusu. Najbolje je započeti dan čašom tople vode i sokom od limuna koji će vam dati sve potrebne vitamine i minerale za cijeli dan.



Izvor vitamina i minerala

Poznato je da je limun bogati izvor vitamina C, koji djeluje antibakterijski i pomaže u jačanju imunološkog sustava. Vitamin B2 služi za proizvodnju energije i pomaže u rastu i razvoju tkiva. Minerali poput kalcija, magnezija i fosfora pomažu u izgradnji kostiju i zubi.



Pomlađuje kožu

Poznato je da limun pomaže u uklanjanju bora, mrlja i crvenila na koži. Ako tijelo ima previše toksina, koža ne izgleda zdravo i njegovano što se može promijeniti ako redovito konzumirate vodu s limunom. Limunska kiselina pomaže u borbi protiv akni te je jedan od najjeftinijih i najčešće dostupnih lijekova za uklanjanje bora i nepravilnosti na koži.



Pomaže kod mršavljenja

Voda s limunom pomaže istopiti suvišne kilograme i kontrolira želju za jelom. Previše toksina u tijelu imati će loš utjecaj na metabolizam što dovodi do povećanja tjelesne masti. Limun uklanja toksine iz tijela te pomaže u čišćenju organizma. Uz redovito konzumiranje vode s limunom potrebno je pridržavati se odgovarajuće prehrane i tjelesne aktivnosti.



Rješava respiratorne probleme

Voda s limunom pomaže kod grlobolje i zaustavljanja kašlja. Također pomaže osobama koje pate od astme i alergija. Ako imate infekciju grla, popijte vodu s limunom kako bi se uništile bakterije i ubrzao proces ozdravljenja. Limun je poznat i po svom pozitivnom djelovanju na uklanjanje lošeg zadaha.



Smanjuje zubobolju

Limun pomaže kod smanjenja zubobolje i upale desni. Ako imate problema sa bolnim zubom, nanesite malo limunovog soka na desni kako bi ublažili bolove ili zaustavili krvarenje.



Pospješuje rad probave

Topla voda s limunom stimulira probavni sustav i ublažava kontrakcije mišića. Na taj način potiče rad probavnog sustava i smanjuje probavne tegobe.


http://kiwi.hr/

0 komentari:

Objavi komentar